Bu sitede Blogger Eklentileri, blogger temaları, teknoloji, oyun ve seo hakkında en güncel yazıları bulabilirsiniz >>> BloggerEklentilerim

0 FACEBOOK İLE PARA KAZANMAK Google'da Ara

Gönderen:Yönetici Tarih: 14 Temmuz 2012 Cumartesi 0 yorum
Bir çok kişi artık internetten para kazanmak için çok çeşitli yollar deniyorlar. Bu yollardan biri de şüphesiz facebook. İnsanların bir çoğu, günlerinin büyük bir bölümünü facebook gibi sosyal medya da geçiriyorlar. Sohbet edenler de var, oyun oynayanlar da. Hal böyle olunca para kazanmak için facebook oldukça büyük bir pazar değil mi? Peki, facebook ile nasıl para kazanılır?

1)Üye Olurken Kullanıcı Adınıza Dikkat Edin


Facebook'a üye olurken seçeceğiniz kullanıcı adına oldukça dikkat edin. İnsanlar isminizi görünce, şaşırsın, merak etsin ve sizi ziyaret etsin.

Bir çok kişinin yapmış olduğu yöntemi açıkça söylemek gerekirse ben etik bulmuyorum. Sahte hesaplar açılarak, profil resmi olarak konulan bir kaç kız profil resmi ile takipçi sayılarını arttırıyorlar ve bu şekilde para kazanmaya çalışıyorlar. Ama bu yöntem eskisi gibi tutmuyor. Size tavsiyem kendiniz olun. Uzman olduğunuz, sevdiğiniz şeylerle ilgili paylaşımlar yapın ve ilk olarak sizin profilinizi ziyaret edenlere bir güven verin. Daha sonra göreceksiniz ki her şey kendiliğinden gelecektir.

2)Niche Bir Konu Seçin

Niche bir konu belirleyin. Niche konu derken, genel anlamda bir konu değil de daha alt konulardan daha özel bir konu seçin.(Niche konu hakkında ilerleyen günlerde daha açıklayıcı bir yazı hazırlayacağım.)

Eğer facebook sayfanızı ya da profilinizi entegre edeceğiniz bir siteniz ya da blogunuz varsa bu size ekstra bir avantaj sağlayacaktır. Zaten sizleri oldukça iyi tanıyan ziyaretçileriniz facebook sayfanızı ya da profilinizi ziyaret etmekten kesinlikle çekinmeyecekler. Hatta sizleri güvendikleri için de çok rahat edecekler.

3)Artık Konulara Geçelim

Artık facebook üzerinden kurma işlemleri bittiyse, sayfayı doldurmaya geçelim. Sayfada yapacağınız paylaşımlar profesyonel anlamda yapılan ve insanların güvenlerini sağlayacak paylaşımlar olmalıdır. Her yerde olmayan kaliteli içerikler her zaman için dikkat çekicidir ve kullanıcıları da bu içerikler her zaman için memnun eder.

Sayfanız ya da profiliniz artık  yavaş yavaş tanınmaya başlandığı zaman, sizin konunuzla ilgili bloglardan ya da sitelerden hatta facebook sayfalarından reklam almanız sizin sayfanızın tanınmasını kolay bir şekilde arttırabilirsiniz. Örnek olarak, kpss kitaplarını sattığınızı düşünün. Beğeni sayısı 5000-10000 olan sayfalardan reklam aldığınız zaman sizin kitap satışı yapmış olduğunuz sayfanız da belirli bir süre sonra(reklamların etkisiyle tabii ki) artık tanınır hale gelecektir. Ayrıca facebook'un kendi reklam verme arayüzü sayesinde de reklam verme şansınız var. Bu yöntemi de deneyebilirsiniz.

Şunu unutmayın, insanları kandırmaya çalışmayın. Çünkü bir insanı bir kez kandırabilirsiniz. Ve kandırdığınız insan sizi asla tavsiye etmez. Ama işinizi gerçekten kaliteli bir şekilde yaparsanız hem insanların güvenini kazanır hem de oldukça tavsiye edilen biri haline gelebilirsiniz. Kısacası kendiniz markalaştırmış olursunuz.

Yazımı toparlarsak, facebook'tan para kazanmak için en çok dikkat etmeniz gereken, seçmiş olduğunuz niche konuyla ilgilenenlerin bir araya geleceği bir topluluk oluşturmak. Bu topluluğa ulaşmak içinse ilk şart güvenilir olmak ve işinde uzman olmak. Daha sonra yapacağınız ise kendi blogunuz da siteniz de facebook sayfanızın reklamını yapmak. Eğer siz bir siteye sahip değilseniz, sizin konunuzla ilgili bloglardan ya da sayfalardan reklam alarak facebook sayfanızın ismini duyurabilirsiniz.

Bu konuda bahsedeceklerim bu kadar. Ama şunu da söylemek isterim ki bu işlerle uğraşmak istiyorsanız azimli ve kararlı olmalısınız. Çünkü bir işi başarmak ve ondan kazanç sağlamak gerçekten sabır ve büyük bir emek işi. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Diğer yazımda görüşmek dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder